De Stichting Cornelis Bakker-Collectie (SCBC) is opgericht om de ateliernalatenschap van de kunstenaarsfamilie Hauck-Bakker-Van de Laar (werkzaam van 1780-1880) te beheren. Daarnaast stelt de Stichting zich ten doel om (kunst)historisch onderzoek te stimuleren met betrekking tot onderwerpen passend in de historische en maatschappelijke context van dezelfde periode. 

Om dit laatste doel te bereiken zal de Stichting in 2023 gaan beginnen met het uitloven van prijzen voor wetenschappelijke studies (scripties, proefschriften of wetenschappelijke artikelen). De precieze voorwaarden om voor deze prijzen in aanmerking te komen zijn vermeld in onderstaand pdf-reglement.

De jury zal worden samengesteld door de kunsthistorici van de Stichting: Wilma van Giersbergen, Hans van Herwijnen en Robert-Jan te Rijdt.

Onderzoekers die voor de SCBC-prijs in aanmerking willen komen, dienen een aanvraag in te dienen bij de secretaris van de Stichting (info@cornelisbakkerfoundation.eu) door middel van het pdf inschrijf formulier hieronder.

Inschijf formulier SCBC-prijs

Reglement SCBC-prijs